Laatste kans: Office 365 publieke website gaat weg

Het is al enige tijd geleden dat Microsoft heeft besloten te stoppen met de functionaliteit voor een publieke website in Office 365. Jarenlang heeft de optie bestaan om binnen SharePoint een publieke publishing site te maken die anoniem toegankelijk was. Echter, deze functie had zoveel nadelen, dat besloten is deze functionaliteit te stoppen.

Per 1 oktober zal de site daarom verwijderd worden, tenzij is aangegeven dat dit nog niet gewenst is binnen je eigen tenant. In dit laatste geval, zal de functie alsnog verwijderd worden per 31 maart 2018.

Het hebben van een publieke website in Office 365 had als voordeel dat je ook de website binnen Office 365 kon beheren (Single Sign-on, herkenbare functionaliteit, etc.). Echter, vanwege problemen met toegankelijkheid (XHTML compliant, Web richtlijnen), de performance (niet optimaal) en de complexiteit voor content managers, was de keuze discutabel.

Mocht je een publieke website hebben in Office 365 en niet weten wat je nu zou moeten doen? Neem contact op voor gratis advies.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s