Real-time polls met Microsoft Forms

Sinds kort is er weer een nieuwe telg in de Office 365 bijgekomen: Microsoft Forms. Microsoft Forms is een tool om vragenlijsten en quizzen te maken en deze te delen met anderen. Dit kunnen mensen binnen de organisatie zijn, maar ook daarbuiten.

Forms kenmerkt zich door zijn eenvoud en snelheid. Het aanmaken van een nieuwe vragenlijst is een kwestie van een paar muisklikken en ook het delen ervan is eenvoudig en simpel. Naast het maken van quizzen en vragenlijsten, is de tool ook erg makkelijk in te zetten als real-time poll mechanisme. We kennen dit van bijvoorbeeld Kahoot!, waarmee vanuit een presentatie het publiek gevraagd wordt naar hun mening en je direct de antwoorden op het scherm kan zien. Dit principe is eigenlijk 1-op-1 in Microsoft Forms te realiseren.

Stap 1: Maak een nieuwe vragenlijst in Forms

Forms_maken_vraag

Stap 2: Deel de vragen door middel van een QR code

Forms_deln_vraag_qr

Stap 3: Laat het publiek de QR code scannen met de telefoon en de vragen beantwoorden.

forms_mobiel

Stap 4: Laat de resultaten real-time zien op het scherm.

Forms_antworden_realtime

Het is aan te raden voor elke vraag een aparte vragenlijst te maken, zodat per vraag de resultaten te zien zijn. Na afloop van elke vraag zijn de resultaten ook in Excel te downloaden en te analyseren.

Als voorbeeld heb ik een voorbeeldvraag gemaakt in Forms. Scan daarvoor de volgende QR Code (of klik op deze link):

Bitspraak_QR_Poll

Meer weten over Forms? Neem contact op met Bitspraak!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s