Wijzigingen voor Visio in Office 365

Microsoft voert een aantal wijzigingen door met betrekking tot Visio in Office 365. Voorheen was het mogelijk om Visio tekeningen te tonen en bewerken via de Visio Service. Per 30 september 2017 zal Microsoft Visio Web Access (Visio Service) en de Web Parts voor SharePoint Online stopzetten. Mocht je dus nog gebruik maken van deze functionaliteit, dan is het tijd dit op een andere manier op te lossen.

Een van de alternatieven is Visio Online (binnenkort uit Preview). Visio Online is de online variant van Visio, zoals we deze ook voor Word, Excel en PowerPoint kennen. Indien geactiveerd, is Visio Online benaderbaar vanuit de App Launcher of de ‘Nieuw’-knop in bijvoorbeeld OneDrive.visio1

Het wordt hiermee mogelijk om tekeningen online te bekijken en te bewerken. Ervaring leert dat voor eenvoudige tekeningen dit prima werkt. Voor de geavanceerde bewerkingen is wellicht de client applicatie een betere optie. In veel gevallen voldoet de online versie, zeker als het gaat om het bekijken van tekeningen.

visio2

Per 1 oktober 2017 zal Visio Online uit de preview gaan. Gebruikers van de preview kunnen deze nog tot 31 december blijven gebruiken. Er worden twee typen licenties geïntroduceerd: Visio Online Plan 1 (betaald per gebruiker) en Visio Online Plan 2 (vervanger van Visio Pro voor Office 365). Vanaf 25 oktober zullen de huidige gebruikers deze functionaliteit gaan zien.

Indien er geen licentie wordt aangeschaft, kunnen gebruikers nog altijd Visio tekeningen zien in de Online omgeving. Het maken of bewerken echter, zal dan niet mogelijk zijn.

Meer weten of deze functionaliteit? Neem contact op!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s