Let op: SharePoint 2013 (mainstream) support eindigt in april 2018

Maak je gebruik van SharePoint 2013? Let dan op dat de (mainstream) support van SharePoint 2013 over 6 maanden eindigt, op 10 april 2018. De zogenaamde ‘extended support’ zal lopen tot 11 april 2023. Het gaat hier over SharePoint 2013 installaties met de laatste updates (Service Pack 1). Kortweg zal Microsoft vanaf april alleen nog maar security updates uitbrengen voor SharePoint 2013, als dat nodig is.

Traditioneel brengt Microsoft elke drie jaar een nieuwe versie uit van SharePoint. Als je gebruik maakt van SharePoint 2013, is dit de tijd om te bekijken of een upgrade naar SharePoint 2016 gewenst is, óf dat natuurlijk een overstap naar SharePoint Online (Office 365) een mogelijkheid is.

In SharePoint Online hoef je je geen zorgen meer te maken over het installeren van updates of migraties naar nieuwe versies. De software blijft in Office 365 altijd up-to-date, waarmee grote migratie projecten tot het verleden behoren. Uiteraard is de keuze om te gaan werken in de cloud afhankelijk van de situatie van je organisatie.

Wil je meer weten over de impact van deze aankondiging voor jouw omgeving, of overweeg je om over te stappen op Office 365? Laat het dan even weten. We kunnen je dan vrijblijvend adviseren.

Meer informatie over support van Microsoft op SharePoint 2013: https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search?alpha=sharepoint%202013

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s