Uitgelegd: Planner

Office 365 bevat inmiddels een breed scala aan ‘productivity’ tools. Een van de tools die je tot je beschikking hebt is Planner. Planner is een intuïtieve en simpele applicatie om taak gedreven projecten te doen. Als je bekend bent met tools als Trello of bijvoorbeeld Pivotal Tracker, zal Planner een herkenbare interface hebben.

Planner_Bord

Functioneel

In Planner kan je samenwerken met anderen binnen je organisatie en inzichtelijk maken welke taken zijn gepland, in behandeling zijn of zijn afgerond. Dit kan met behulp van ‘Buckets’, waarin taken kunnen worden gesleept. Naast deze buckets hebben de taken altijd een bepaalde status: ‘Niet gestart’, ‘Wordt uitgevoegd’ of ‘Voltooid’.

Planner_Taak

Het aanmaken van taken is vergelijkbaar met taken in Outlook, welke een begin en eindtijd is in te vullen en eventueel omschrijvingen en bijlagen. Naast dat een taak aan iemand kan worden toegewezen, is het ook nog eens mogelijk om bepaalde categorieën (labels) aan taken toe te kennen.

Als deze gegevens worden vervolgens gebruikt om inzichtelijk te maken wat de staat van het project is. Standaard zijn hierbij weergaven te tonen op basis van de persoon, de fase van de taken en de buckets. Ook kan de weergave als ‘bord’ worden getoond of in mooie grafieken. Kortom, afhankelijk van het doel, kunnen de taken anders worden getoond.

Het grotere plaatje

Planner is onderdeel van Office 365 en daarmee standaard beschikbaar binnen je omgeving. Dit heeft voordelen, omdat al je collega’s al bekend zijn binnen het systeem en daarmee toegang kunnen krijgen. Maar dat is niet alles. Bij het maken van een Planner wordt er een Office Group gemaakt, met daaraan een groeps e-mail gekoppeld voor conversaties, een groepsagenda, een SharePoint site voor het opslaan van bestanden en een notitieblok in OneNote. Met alle integratiemogelijkheden die dit met zich mee brengt.

Planner_Group

Maar ook andersom, bij het maken van een Microsoft Team, wordt automatisch een Planner omgeving aangemaakt. Dit betekent dus dat als je samenwerkt in een team, je deze functionaliteit er automatisch bij krijgt.

Planner_Navigatie

In de Planner tool, is daarom automatisch het complete overzicht van al je Planner taken en Planner omgevingen (Planner Hub) in te zien in de Planner omgeving. Een zeer overzichtelijke manier van werken!

Meer weten over de mogelijkheden van Planner? Neem dan contact op!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s