Uitgelegd: Microsoft Whiteboard

Sinds kort is een nieuwe tool in preview: Microsoft Whiteboard. Met deze tool is het mogelijk om een whiteboard te starten en daarop mooie tekeningen te maken met behulp van een aanraakscherm. Tot voor kort was deze tool alleen beschikbaar op de Surface Hub, maar nu dus ook op een gewone PC!

Om dit uit te proberen moet er een aantal stappen worden gedaan. Ten eerste moet de Windows 10 app uit de Windows Store geïnstalleerd worden. Let op, dat je de preview installeert.

Na installatie kan de app worden geopend, maar zal deze (bij het inloggen) waarschijnlijk een foutmelding geven. Dit komt omdat deze in je Office 365 tenant geactiveerd moet worden. Ga hiervoor naar de admin portal en klik bij ‘Instellingen’ op ‘Services en invoegtoepassingen‘. Activeer vervolgens de optie bij ‘Microsoft Whiteboard’.

whiteboard

whiteboard2

Probeer vervolgens opnieuw in te loggen in de app en je krijgt een whiteboard te zien.

whiteboard3

Met de verschillende kleuren en stiften, kan je vervolgens het whiteboard gebruiken. Er zitten wat handigheidjes in als bijvoorbeeld de liniaal, zodat je rechte lijnen kan trekken. Tevens is het mogelijk om iemand uit te nodigen om samen op een whiteboard te werken via de optie om te delen (links van je naam).

whiteboard4

Whiteboards worden online opgeslagen en je kan meerdere whiteboards aanmaken. Erg handig voor overleggen met de Surface Hub of ander Windows 10 aanraakscherm!

Meer weten over Microsoft Whiteboard? Neem contact op!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s