ARTIKELEN VAN BITSPRAAK

Nieuws, actualiteiten en andere interessante weetjes

Microsoft beheert jouw data, maar vertel jij ze eigenlijk wel hoe ze dat moeten doen? 

 

Microsoft heeft het goed op orde als het gaat om beveiligingsmaatregelen in Microsoft 365. Vanaf het goedkoopste abonnement kan je al profiteren van allerlei maatregelen die genomen kunnen worden om te voorkomen dat veiligheidsincidenten plaatsvinden met jouw data, jouw apparaten en je gebruikers.

 

Om elke klant minimaal te voorzien van de basismaatregelen, doet Microsoft veel om alle nieuwe klanten op deze ‘security baseline’ te krijgen. Zo voorkomt bijvoorbeeld Multifactor Authenticatie (MFA) al voor 99% minder gevallen van ongeautoriseerd inloggen. Een inkoppertje dus. Maar dat blijkt in de praktijk toch wat anders te liggen…

 

Want hoewel nieuwe klanten van Microsoft standaard MFA aangeboden krijgen, zijn vooral de oudere omgevingen vaak nog niet of gedeeltelijk geconfigureerd met MFA. Vooral bij kleinere organisaties ontbreekt deze configuratie waardoor zij extreem gevoeliger zijn voor hacks of datalekken. Waarom is dit?

 

Ik heb hiernaar onderzoek gedaan en het blijkt dat, hoewel iedereen beveiliging erg belangrijk vindt, de meeste organisaties niet weten hoe ze dit moeten aanpakken, of simpelweg de mogelijkheden niet eens kennen!

 

Zorgelijk, want er is een trend gaande waarbij werken in de cloud de norm is, maar waarbij de kennis over het veilig gebruik ervan blijkbaar te weinig aanwezig is. Microsoft beheert jouw data, maar in feite wordt ze niet verteld hoe ze dat moeten doen. Een enorm onnodig risico, een die er zelfs voor kan zorgen dat je bedrijfscontinuïteit in gevaar komt.

 

Ik vind dat niet acceptabel. Met deze gedachte heb ik een nieuwe dienst opgezet met als missie: Elke Microsoft 365 omgeving veilig binnen 2 weken! Tegen minimale inspanning kan ik ervoor zorgen dat jouw organisatie binnen 2 voldoet aan de minimale veiligheidsnormen zoals ze beschreven worden, zonder grote trajecten, dure consultants en hoge kosten. En daarna gaan we op jouw tempo en volgens jouw wensen ervoor zorgen dat jouw Microsoft 365 omgeving gaat voldoen én blijft voldoen aan jouw normen.

 

Wil je weten hoe en tegen welke kosten? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in!

Reageren of meer te weten komen over de inhoud of er achter komen wat Bitspraak voor jou kan betekenen? 

Neem contact met ons op!